تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت

تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟

تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت چیست ؟ چگونه آرد ذرت و نشاسته ذرت را تشخیص دهیم ؟ چگونه بدست می آیند و کاربرد هر کدام چیست ؟ نشاسته ذرت و آرد ذرت دو محصول به دست آمده از ذرت هستند که در آشپزی و شیرینی پزی استفاده می شوند.
آرد ذرت :
آرد ذرت از آسیاب کردن دانه های خشک شده ذرت تهیه میشه و بسته به رنگ دانه های ذرت رنگش متغیره. چون ذرتها نژادهای مختلفی دارن و می توننسفید یا زرد یا آبی و بنفش و سیاه باشن. پس آرد ذرت هم میتونه رنگهای مختلفی داشته باشه. نوع متداولش رنگ زرد هستش که در تصویر زیر میبینید.
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
این آرد با توجه به دانه بندی ای که داره مصارف مختلفی در آشپزی داره. یعنی میتونه بافتش زبر و یا نرم باشه. ولی در هر حال معمولا میزان نرمیش به پای آرد گندم نمیرسه.
آرد ذرت برای ترد کردن بعضی خمیرها مثل خمیر بنیه یا خمیر جوجه چینی استفاده می شود. آرد ذرت موارد استفاده محدود تری نسبت به نشاسته ذرت دارد.
آرد ذرت میتونه درجه زبری متفاوتی داشته باشه. الان چیزی که در تصویر مشاهده میکنید نرم ترین نوعش هست که باز همینطور که توی عکس مشخصه اندکی از آرد سفید یا آرد گندم بافتش زبرتره.
یعنی آرد ذرت هم دقیقا مثل آرد سمولینا درجه زبری متفاوتی داره که همین امر باعث میشه مصارف خاصی در امر آشپزی پیدا کنه.
نشاسته ذرت :
نشاسته ذرت نوعی نشاسته است که طی فرایندی از دانه های ذرت گرفته میشه. و مانند نشاسته های دیگه معمولا عامل غلظت در غذاها و شیرینی هاست.
در دستورات شیرینی عموما از نشاسته ذرت استفاده می شود که گاهی آرد ذرت می نویسند . ولی منظور همان نشاسته ذرت است.
تفاوت آرد ذرت و نشاسته ذرت
نشاسته ذرت معمولا برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد دستور جایگزین می شود .
یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد داره. و یا عامل غلیظ کننده سوپهاست. به دلیل اینکه نشاسته ذرت پس از مخلوط شدن در مایعات و پخته شدن رنگش تقریبا بی رنگه میشه از این خصیصه اش بهره زیادی برد.
علاوه بر این به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم و بو و رنگ در شیرینی پزی و کیک پزی و همچنین تزئینهایی که با فوندانت صورت میگیره کاربرد زیادی داره.
در برخی کرم ها نیز از نشاسته ذرت و آرد گندم برای غلظت استفاده می شود. در دستور رولت و کیک اسفنجی ساده از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده شده است.
در نظر داشته باشید که در بیشتر دستورها و نه همه دستورکیک ها می توان در حد یکی دوقاشق از آرد دستور را با نشاسته ذرت جایگزین کرد تا کیک و شیرینی لطیف تر شود.
نشاسته ذرت جایگزین مناسبی برای پودرکاستارد به همان میزان است .
خواص آرد ذرت
آرد ذرت به عنوان یک ماده غذایی خوشمزه ارزش غذایی بالا و کاربردهای گستردهای دارد. از خواص آرد ذرت علاوه بر آشپزی و تهیه کیک و شیرینی، در ساخت لوازم آرایشی و همچنین در نظافت منزل استفاده میشود. مصرف آرد ذرت از بیماریهای قلبی، ناراحتیهای دستگاه گوارش به ویژه یبوست و مشکلات ناشی از آن، دیابت و کاهش حافظه پیشگیری میکند.
آرد ذرت، یکی از مواد غذایی پر کاربرد در آشپزی میباشد. این ماده غذایی پرخاصیت برای سلامتی بدن بسیار ارزشمند و مفید است و خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد. با ستاره همراه شوید تا شما را با خواص آرد ذرت و کاربردهای گسترده آن آشنا کنیم.
خواص تغذیهای آرد ذرت
دانههای شیرین ذرت سرشار از ویتامینهای مورد نیاز بدن نظیر ویتامین ب۱، ویتامین ب۵، ویتامین ث، ویتامین آ و مواد مغذی ضروری نظیر فسفر، منگنز، منیزیم و فیبر میباشند که برای بدن انسان بسیار حائز اهمیت هستند. از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در آرد ذرت یک نوع کارتنوئید نارنجی مایل به قرمز به نام بتا کریپتوگراتین، پل فنولها، استرول و … است. این آرد به راحتی میتواند جایگزین خوبی برای آرد سفید گندم باشد.
ارزش غذایی یک فنجان آرد ذرت
یک فنجان آرد ذرت دارای ۴۱۶ کالری و ۴.۴ گرم چربی، ۱۱ گرم پروتئین و ۸۹ گرم کربوهیدرات است که ۷۵ گرم آن مربوط به نشاسته میباشد. این آرد فاقد چربی اشباع است و میزان فیبر موجود در یک فنجان آن ۳.۷ گرم است. همچنین امروزه در صنایع غذایی اقدام به غنی نمودن این ماده با عناصر ضروری مورد نیاز بدن مانند آهن، روی، فولات و ریبوفلاوین میشود.

لوازم قنادی آنلاین کیش
خواص درمانی آرد ذرت
آرد ذرت دارای مقادیر بالایی فیبر است از این رو مصرف آن در رژیم غذایی برای پیشگیری و درمان یبوست، مشکلات گوارشی و بواسیر مفید است و خطر بروز سرطان روده بزرگ را نیز کاهش می دهد.
کاهش کلسترول و کاهش گرفتگی عروق از دیگر خواص آرد ذرت است. همچنین برخی آنتیاکسیدانهای موجود در آرد ذرت، آنزیم مبدل آنژیوتانسین را مهار میکنند و به نوعی مانند داروهای کاهنده فشارخون عمل میکنند. در نتیجه فشارخون کاهش مییابد. از این رو مصرف این آرد و غذاهای تهیه شده با آن برای بیماران مبتلا به ناراحتیهای قلبی عروقی مفید است.
تیامین موجود در آرد ذرت، برای حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی حیاتی مفید است و از بروز بیماری پلاگر پیشگیری میکند.
استفاده از آرد ذرت برای پیشگیری از ابتلا به دیابت در افراد سالم بسیار سودمند است و مصرف مداوم آن ریسک ابتلا به دیابت را کاهش میدهد. افراد دیابتی نیز میتوانند در مقادیر کم از این آرد استفاده کنند.
آرد ذرت حاوی انواع ویتامینهای مورد نیاز بدن و مواد آنتی اکسیدان است که به طور کلی در تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز سرطان موثر است.
آرد ذرت توانایی نرم کردن پوست، درمان خارش جوش و از بین بردن بوی بدن را دارد.
آرد ذرت محرک و مقوی است و برای پیشگیری و کمک به درمان کاهش حافظه مفید میباشد.
خواص ذرت و فیبر محلول موجود در آن، پروبیوتیکی است که به بدن کمک میکند تا به شکل بهتری از کلسیم در طول دوره نوجوانی و بعد از یائسگی استفاده کند، از این روی یکی از مهمترین خواص آرد ذرت تقویت استخوانها به ویژه برای خانمها و پیشگیری از آرتروز و پوکی استخوان در دوران یائسگی است. محققان دریافتهاند که فیبر محلول در دانه و آرد ذرت، در قالب زنجیرههای کوتاه اسیدهای آمینه تجزیه میشود و به حفظ سلامت استخوانها کمک مینماید.
آرد ذرت فاقد گلوتن میباشد و میتواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک که نمیتوانند از فراوردههای گندم استفاده کنند، باشد.
از خواص آرد ذرت استفاده موضعی از آن برای کاهش حساسیتها و دانههای پوستی، تسکین آفتاب سوختگی، گزش حشرات و گیاهان سمی است. به این منظور خمیری از آب و آرد ذرت تهیه کنید و روی قسمت مورد نظر بگذارید و پس از خشک شدن با آب ولرم بشویید.

لوازم قنادی آنلاین کیش
قوانین ارسال دیدگاه در سایت